دستگاه داغ زن

اگر قصد فعالیت در زمینه شیرینی‌پزی و قنادی را به‌صورت حرفه‌ای یا نیمه‌حرفه‌ای دارید، بهتر است که قبل از هر چیز با این دستگاه‌های کاربردی آشنا شوید. دستگاه‌هایی مانند خمیرگیر، داغ زن، فرهای شیرینی‌پزی، دیپازیتور شیرینی، دستگاه برش کیک و دستگاه شیتر برقی جزو دستگاه‌هایی هستند که در مراحل مختلف شیرینی‌پزی به کار می‌آیند و وجود آن‌ها برای کسب‌وکار شما ضروری است. در این مقاله به معرفی اجمالی این دستگاه‌ها خواهیم پرداخت.

آنچه در ادامه مقاله خواهید خواند:

  • خمیرگیر دستگاهی که از ضروریات اولیه است
  • با استفاده از داغ زن در وقت خود صرفه‌جویی کنید
  • فرهای شیرینی‌پزی کار شما را آسان خواهند کرد
  • دستگاه دیپازیتور شیرینی به شیرینی‌های شما ظاهری زیبا و حرفه‌ای می‌دهد
  • با دستگاه شیتر برقی نیازی به‌صرف انرژی و زمان نیست!
  • دستگاه برش زن کیک، دقت کار شما را افزایش می‌دهد

خمیرگیر دستگاهی که از ضروریات اولیه است

دستگاه خمیرگیر در تهیه ی خمیر نقش دارد.
دستگاه خمیرگیر در تهیه خمیر نقش دارد.

خمیرگیر یکی از مهم‌ترین لوازم هر قنادی یا شیرینی‌پزی است. کار خمیرگیر یا دستگاه میکس صنعتی، آماده‌سازی خمیر است. خمیرگیر با هم زدن و مخلوط‌کردن مداوم خمیر باعث قوام یافتن (ورز آمدن) خمیر نان یا کیک می‌شود. دستگاه خمیرگیر را می‌توان باتوجه‌به هدف موردنظر به پره‌های مختلفی مجهز نمود. پره تخت یا همان همزن تخت بیشتر برای مخلوط‌کردن مایع و خمیر به کار می‌رود.

پره قلاب (همزن قلاب) به‌صورت تخصصی برای ورز دادن خمیر به کار می‌رود. دستگاه خمیرگیر متناسب با میزان مصرف در ابعاد مختلف تولید می‌شود. برای کسب و کار‌های خانگی و کوچک یک خمیرگیر کوچک با حجم 3 تا 5 کیلوگرم می‌تواند مناسب باشد. برای کسب‌وکارهای بزرگ‌تر نیز باتوجه‌به میزان مصرف خمیرگیر با حجم 5 تا 400 کیلوگرم وجود دارد. تهیه دستگاه خمیرگیر می‌تواند کیفیت و سرعت کار شما را بالا ببرد.

با استفاده از داغ زن در وقت خود صرفه‌جویی کنید

داغ زن دستگاهی است که مواد غذایی را هنگامی که بر روی حرارت هستند، هم می‌‌زند. دستگاه داغ زن یا (همزن پخت) برای تهیه انواع شیرینی‌ها مانند نارگیلی و گردویی، مسقطی و باسلق به کار می‌‌رود. دستگاه‌های داغ زن از جنبه‌های مختلف مثل حجم، موتور، شکل پارو و جنس پاتیل با یکدیگر فرق می‌‌کنند و این تفاوت‌ها به دلیل بهینه‌سازی کاری در یک زمینه به‌خصوص است. کاربردی‌ترین نوع برای کسب‌وکار قنادی دستگاه داغ زن با پاتیل محدب (تخم‌مرغی) و پاروی هلالی است. داغ زن با حجم 50 لیتر و 90 لیتر مناسب تولید در حجم‌های پایین و متوسط است. برای تولید انبوه نیز این دستگاه در حجم 350 لیتر یا حتی 500 لیتر وجود دارد.

فرهای شیرینی‌پزی کار شما را آسان خواهند کرد

اگر می‌خواهید به‌صورت جدی وارد حوزه قنادی شوید، بدون یک فر شیرینی‌پزی خوب کار شما بسیار سخت خواهد شد. با استفاده از فرهای شیرینی‌پزی می‌توانید انواع شیرینی و کیک را در دسته‌های بزرگ و در زمان کم آماده کنید. اکثر فرهای شیرینی‌پزی امکان پخت چند محصول در قالب سینی‌های متعدد را فراهم می‌آورند. از فرهای شیرینی‌پزی برای پخت محصولاتی همچون بیسکویت، کلوچه، کیک و انواع پای میوه استفاده می‌شود.

فر قنادی

دستگاه دیپازیتور شیرینی به شیرینی‌های شما ظاهری زیبا و حرفه‌ای می‌دهد.

دستگاه دیپازیتور شیرینی وسیله‌ای است که می‌تواند کسب‌وکار شما را یک پله ارتقا دهد. وظیفه دیپازیتور شکل‌دادن خمیر و قراردادن آن بر روی سینی فر هست. این دستگاه قیف زن اتوماتیک نیز نامیده می‌شود. این دستگاه‌ها متناسب با نوع سیستم پخت در تهیه انواع مختلف شیرینی بکار می‌روند.

دیپازیتور با سیستم سفت زن (قیف زن) مناسب شیرینی‌هایی با خمیر سفت مثل شیرینی بهشتی، شیرینی نارگیلی، شیرینی کشمشی و شیرینی گردوئی هست.

دیپازیتور با سیستم شل زن (رولت زن) مناسب تولید شیرینی‌هایی با خمیر شل است. انواع کیک از جمله کیک یزدی، کیک تخته‌ای و رولت با این وسیله تهیه می‌شوند.

دیپازیتور با سیستم کاتردار در تهیه انواع شیرینی‌های آلمانی، آجیلی و مشهدی بکار می‌رود.

بسیاری از دیپازیتورها از هر سه این سیستم‌ها برخوردار هستند. دیپازیتورها از حجم و تعداد نازل متغیر برخوردار هستند و می‌توان متناسب با حجم تولید متناسب‌ترین ابزار را انتخاب کرد.

با دستگاه شیتر برقی نیازی به‌صرف انرژی و زمان نیست!

دستگاه شیتر برقی خمیر را پهن می کند.
دستگاه شیتر برقی خمیر را پهن می کند

شیتر برقی برای پهن کردن خمیر به کار می‌رود. استفاده از این دستگاه می‌تواند در وقت و نیروی کار تا حد زیادی صرفه‌جویی کند؛ زیرا صاف‌کردن و نازک کردن خمیر به‌صورت دستی کار زمان بر و سختی است. از شیتر برقی برای پهن کردن خمیر شیرینی‌های دانمارکی، کره‌ای، باقلوای استانبولی و غیره استفاده می‌شود. اکثر دستگاه‌های شیتر برقی قابلیت تنظیم دلخواه ضخامت را دارند. برخی از این دستگاه‌ها از قابلیت قالب‌زدن مانند قالب پایه نارگیلی، قالب شیرینی زبان و دونات نیز برخوردار هستند. این دستگاه بیشتر در کسب‌وکارهای بزرگ مورداستفاده است و در آسان‌سازی فرایند تهیه شیرینی نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند.

دستگاه برش زن کیک، دقت کار شما را افزایش می‌دهد

با استفاده از برش زن می‌توان انواع کیک تر و رولت را به الگو‌های مختلف برش زد. استفاده از این دستگاه باعث بالارفتن سرعت و دقت در کار می‌شود و این‌گونه تمامی کیک‌ها به‌صورت زیبا و یک‌دست برش خواهند خورد. دستگاه برش زن با دقت بالای خود می‌تواند دورریز خط تولید شما را کاهش دهد. برخی از دستگاه‌های برش این قابلیت را دارند تا باحرارت دادن به تیغه‌های خود عمل برش را بسیار روان‌تر انجام دهند. قابلیت تمیزکردن خودکار تیغه نیز یکی از ویژگی‌های کاربردی و تسهیل‌کننده‌ای است که توسط برخی از دستگاه‌ها فراهم شده است. دستگاه برش به محصول شما حسی حرفه‌ای و مجلسی می‌دهد و باعث می‌شود تا با جلوه بهتر محصول، فروش آن نیز افزایش پیدا کند.

سخن پایانی

آنچه که خواندید خلاصه‌ای از دستگاه‌های مهم و کاربردی در زمینه ی قنادی و شیرینی‌پزی بود. هر چند که این دستگاه‌ها در اکثر کارگاه‌ها موردنیاز هستند؛ اما این که شما به کدام یک از این دستگاه‌ها نیز دارید به نوع فعالیت و کسب کارتان بستگی دارد. شاید یک کسب کار کوچک خانگی صرفاً با خرید دستگاه خمیرگیر بتواند نیاز‌های خود را برطرف کند و احتمالاً یک خط تولید صنعتی نیازمند خرید تمامی این محصولات باشد. امیدوارم که این مقاله شما را در مسیر انتخاب بهترین و متناسب‌ترین محصول یاری کرده باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *